Ponedjeljak, utorak, petak:
Srijeda i četvrtak:
Subota:
07:00 - 14:30
13:00 - 20:30
08:00 - 13:00
Zatražite ponudu
Zatražite ponudu
20.05.2013. Zdravi zubi, blistav osmjeh Svi znamo da blistavog osmijeha nema ako ne uložimo vremena u njegu naših zubi. Jedini način da se spriječe neke od najčešćih bolesti oralne šupljine i zubi je svakodnevno čišćenje, kvalitetna prehrana te redovite kontrole kod stomatologa. Na taj način izbjeći ćete, među ostalom, i karijes poznati kao primarni problem kad većinu osoba tokom tijeka života.

Zubi se peru nakon svakog obroka tokom dana, a obavezno ih je oprati minimalno 2 puta dnevno, ujutro i prije spavanja. Preoporučamo uporabu četkice za zube od umjetnih vlakana sa što manjom glavom te okruglog oblika. Pripazite na tvrdoću vlakana kako ne biste oštetili zubno meso i prouzročili upalu istog. Što se tiče paste za zube, važno je da ona sadrži fluor, inače od velike pomoći kod borbe protiv bakterija koje se nakupe na zubnoj površini nakon svakog obroka.

Nastojite četkati zubi ne manje od 3 minute, te kružnim pokretima obuhvatite svaku stranu zuba. Kako bi očistili i ostatke hrane između zubi, važno je i koristiti konac za zube te isprati usnu šupljinu vodicom za usta.
Da bi spriječili pojavu štetnih bakterija opasnih za zdravlje zubi, treba pripaziti na konzumaciju šećera te slatkih jela. Izbjegnite slatke namirnice između obroka a kad se zaželite slatkog, sjetite se da je zdravije za zube konzumirati nešto sa visokom koncentracijom šećera uz glavni obrok umjesto u vrijeme između obroka. Postoje i takozvani prirodni čistaći zubi kao naprimjer jabuka ili mrkva a ako prigrizete iste nakon konzumiranja slatkog, smanjiti ćete rizik od karijesa.

Uz čokoladu, bombone, kolače i lizalice, opasnost za naše zdravlje zubi predstavljaju i gazirana pića, slatko voće, čajevi te kave s dodatkom šećera. No uz redovno pranje zubi te briga za oralnu higijenu, vaš osmijeh će ostat blistav a zubi zdravi i čvrsti.