Ponedjeljak, utorak, petak:
Srijeda i četvrtak:
Subota:
07:00 - 14:30
13:00 - 20:30
08:00 - 13:00
Zatražite ponudu
Zatražite ponudu
12.01.2014. Štetne navike koje uništavaju zube Da biste imali zdrave zube i zadržali ih tokom cijelog života, najbitnija je redovna higijena koja uključuje pranje zubi nakon svakog obroka i upotreba konca za zube, te redovni posjeti stomatologu najmanje 2 puta godišnje. Uz to, postoje neke loše navike kod većine nas a te navike mogu ozbiljno naštetiti zdravlju zubi te narušiti izgled osmjeha.

1. Način četkanja zubi: ako ste mislili da energično četkanje zubi ih čini i čišćim, griješite. Agresivnim četkanjem zubi naštetit ćete i zubnoj caklini i zubnom mesu. Četkajte zube laganim kružnim pokretima s unutarnje i  vanjske strane s mekanom četkicom.

2. Izbjeljivanje zubi: postoje razno razni proizvodi za izbjeljivanje zubi koje možete kupiti u najbližem dućanu. Savjetujemo vam da pripazite na sastojke u takvim preparatima s obzirom da isti mogu biti jako štetni za zubnu caklini te više vam naštetiti nego pomoći. Posavjetujte se sa  svojim stomatologom prije nego što krenete koristiti trakice ili maskice za izbjeljivanje zubi.

3. Kisela hrana i gazirana pića: ako niste znali, te dvije namirnice ugrožavaju zdravlje vaših zubi. Naime kisela hrana sadrži tvari koje uništavaju zubnu caklinu a gazirana pića imaju povećane količine šećera što izaziva karijes. Ako ste ljubitelj takvih namirnica, konzumirajte ih umjereno te isperite usnu šupljinu sa čašom vode da biste neutralizirali kiselinu na zubima i isprali sve bakterije koje se hrane šećerom.

4. Grickanje stvari: da spriječite lom zuba i uništavanje zubne cakline, zaboravite na grickanje raznih stvari te korištenje zubi za otvaranje, paranje i lomljenje. Zubi su za žvakanje, svaka ostala funkcija šteti nhnjihovom zdravlju.

5. Korištenje konca za zube i ispiranje usne šupjine: mnogi zaborave korisititi konac za zube i to je jedna od najvećih grešaka koja ugrožava zdravlje zubi. Obavezno koristite konac za zube nakon uporabe četkice i paste za zube te isperite usta običnom vodom da biste isprali ostatke hrane u ustima.

Ako imate pitanja za nas ili vam treba savjet, obratite nam se putem emaila ili telefona. Odgovorit ćemo na sve vaše upite u što kraćem roku.