Ponedjeljak, utorak, petak:
Srijeda i četvrtak:
Subota:
07:00 - 14:30
13:00 - 20:30
08:00 - 13:00
Zatražite ponudu
Zatražite ponudu
11.06.2013. Implantologija: ugradnja implantata Pitate se što je to implantologija i kakav je točno postupak kad pričamo o implantatima? Kada postoji situacija gdje nedostaje jedan ili više zubi, implantat i nadogradnja krunicom ga mogu savršeno nadomjestiti davajući trajne rezultate. Vjerojatno ste već upoznati sa tradicionalnijim  solucijama kod nadomještavanja zubi poput klasičnog mosta; no možda niste znali da kod ugradnje mosta, brusimo i susjedne zube narušavajući njihov izgled. U slučaju implantata, nije potrebna ikakava intervencija nad susjednim zubima te spriječavamo i resorpciju kosti, karakteristična pojava kod ugradnje mosta. Naime današnji zubni implantati imaju svojstvo stimuliranja kosti te su daleko bolji i dugotrajniji izbor od klasičnih mostova.

Implantati se ugrađuju na taj način da se postave direktno u kost tokom bezbolnog zahvata i primjeni lokalne anestezije. Potom se čeka 30 do 90 dana na iscjeljivanju okolnog tkiva a u međuvremenu zub se nadomješta privremenom krunicom.
                    
Pri završetku procesa osteointegracije i zacijeljivanja, postavlja se nastavak na implantat te trajna krunica oblika i boje vaših prirodnih zubi. Valja napomenuti da postoje slučajevi u kojima se može odmah postaviti trajnu krunicu pri ugradnji implantata no to ovisi o mnogobrojnim faktorima i zubnoj povijesti pacijenta.
                  
U kojim slučajevima preporučamo ugradnju implantata te koji su idealni kandidati za uspješni zahvat?

Postoje preduvjeti da bi se pacijent podvrgnuo zahvatu ugradnje implantata. Među ostalom, važna je količina kosti čeljusti, zdravlje desni te stanje općeg zdravlja pacijenta. Također, implantati se ne preporučaju u slijedećim slučajevima:
  • Ako ste u drugom stanju
  • Kod mladih pacijenata
  • Pacijentima koji boluju od dijabetesa, visokog tlaka, imunoloških i hematoloških bolesti
  • Kod osoba ovisnih o duhanu
Kada tražimo dugotrajne rezultate, poboljšanje funkcije žvakanja i estetike vašeg osmijeha, implantati predstavljaju idealni izbor za kojim nećete požaliti.
          
Ako razmišljate o ugradnji dentalnih implantata te se želite podvrgnuti pregledu da bi ustanovili koji je najbolji pristup u vašem slučaju, obratite nam se putem telefona ili emaila i bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva vaša pitanja.