Ponedjeljak, utorak, petak:
Srijeda i četvrtak:
Subota:
07:00 - 14:30
13:00 - 20:30
08:00 - 13:00
Zatražite ponudu
Zatražite ponudu
30.04.2014. Zubni implantati: sve što trebate znati Čak 30% populacije na svijetu pati od manjak zubi a 80% populacije nedostaje jedan zub. U većinu slučajeva, tradicionalne stomatološke metode predviđaju brušenje preostalih zubi da bi se mogla ugraditi proteza i povratiti funkcije nedostajećih zubi. Zahvaljujući zubnim implantatima, danas to više nije potrebno te uz odličnu funkcionalnost, implantati pružaju veću stabilnost, trajanje i kozmetičku kvalitetu u odnosu na fiksne ili mobilne proteze.

Zubni implantati se sastoje od biokomatibilnog materijala i ugrađuju se u čeljusnu kost zamjenjujući korijen nedostajećeg zuba. Dok veći dio implantata se ne vidi te se nalazi ispod gingive, mali djelić viri van i na taj dio se nanosi krunica ili most.

Implantološki zahvat je bezbolan uz lokalnu anesteziju te ne traje dugo. Nakon što je implantat čvrsto postavljen u kost, pacijentu se nanose provizorne krunice koje se zamjenjuju sa trajnima nakon otprilike 3 mjeseca i kompletne integracije implantata sa kosti i okolnim tkivom. Ugradnji implantata se mogu podvrgnuti svi pacijenti a rijetki su slučajevi u kojima se preporučaju alternativni zahvati za nadomjestak zubi; uglavnom se radi o pacijentima sa osteoporozom, teškim dijabetesom ili kroničnim oboljenjem srca, bubrega itd. Postoji i mogučnost da pacijentu fali koštane mase i tada se ista obnavlja prije implantološkog zahvata.

Zubni implantati se održavaju baš kao i prirodni zubi i ne stvaraju nikakvu neudobnost. Zahvaljujući implantatima, pacijent može poboljšati kvalitetu života i povratiti blistavi osmijeh kakav svi poželjkuju.

Ako imate dodatnih pitanja o zubnim implantatima ili implantološkom zahvatu, nazovite ili pišite nam. Ordinacija dentalne medicine Robert Olujić, dr.med.dent., je na vašem raspolaganju.