Ponedjeljak, utorak, petak:
Srijeda i četvrtak:
Subota:
07:00 - 14:30
13:00 - 20:30
08:00 - 13:00
Zatražite ponudu
Zatražite ponudu
10.09.2013. Higijena prostora između zuba Često se događa da tokom redovnog čišćenja zubi četkicom i pastom za zube, jednostavno ne uspijemo doprijeti do ploha koje se nalaze u kontaktu sa susjednim zubima. S vremenom, to vodi do sakupljana hrane i stvaranje bakterija u međuzubnom prostoru a potom i nastanak karijesa, upale desni u nekom slučajevima parodontitisa. Da bi spriječili stvaranje bakterija i njihovo sakupljanje između zubi, postoje razna sredstva koja nam pomažu pri čišćenju prostora između zubi, poput konca za zube. Kad koristimo konaz za zube a to bi u pravilu trebali činiti nakon posljednjeg obroka, moramo unijeti konac u prostor među zube te ga pažljivo provući uz cijelu dužinu prostora sve do zubnog mesa. Konac provucite i ispod zubnog mesa da biste očistili naslage u takozvanom zubnom sulkusu.

Uz konac za zube, preporučamo i upotrebu tuša za usta. Naime radi se o dentalnom sredstvu koji čisti međuzubne prostore zahvaljujući jakom mlazu vode usmjerenom u gingive i mjesto kontakta između zubi. Među najpopularnijim sredstavima za dubinsko čišćenje zubi nalazimo i takozvane interdentalne četkice.

Interdentalne četkice, u prodaji u različitim veličinama, nalikuju koncu za zube te se slično i primjenjuju. Četkicu provucite kroz međuzubni prostor te kružnim, laganim pokrentima isčetkajte prostor uz dužinu zuba i njegovog susjeda. Nekorištenje sredstva za uklanjanje hrane i bakterija međuzubnog prostora najčešće vodi do upale gingiva i krvarenja istih. Uz upotrebu jednog od gore navedenih dentalnih sredstava, uspješno ćete ukloniti izvor upale te očuvati zdravlje vaših zubi.